Dodano: 29 svibnja 2017

Pregledi: 278

Object ID: 17639

Odabrano: 0

1865 m²
Područje
1865 m²
ID oglasa u agenciji
indomio-155-202270
  • Hrvatski
  • Engleski
  • Njemački
  • Ruski
  • Talijanski
Prodaja građevinskog zemljišta tri parcele , svaka po 622 m2, ukupne površine 1865 m2 koje se nalazi na Dugom Otoku, u mjestu Žman. Zemljište se nalazi na glavnoj cesti, s prekrasnim pogledom na mirni i netaknuti zavičaj. Odlično mjesto za ugodan odmor bez stresa u prirodi, miru, tišini otoka! Žman je prekrasno malo je naselje i lučica na jugoistočnom dijelu Dugog otoka, sjeverozapadno od Sali i Zaglava i jugoistočno od Luke, udaljeno od Zadra 13 nautičkih milja odnosno 24 kilometra, te ima povezanost sa kopnom trajektom i ostalim brodskim linijama.Žman je drugo mjesto po veličini na Dugom Otoku. Pokraj terena je sva potrebna infrastruktura (priključak za struju, vodu i telefon).
Cestica je udaljena 250 m od prve plaze, a 200 m od mora (porat).
Dokumentacija je sva uredna.
Donosimo i uvjete gradnje općine Sali:
2.2.3. Uvjeti za izgradnju u neizgrađenim a uređenim dijelovima građevinskih područja naselja
Članak 40. Neizgrađeno ali uređeno građevinsko područje naselja je faktički neizgrađeno ali uređeno građevinsko područje (na kojem do građevinskih čestica postoji pristup sa prometne površine, odvodnja otpadnih voda i propisan broj parkirališnih mjesta) u skladu s Prostornim planom.
Članak 41. Neizgrađeno a uređeno građevinsko područje naselja izgrađuje se i uređuje na način da se u što većoj mjeri očuvaju vrijednosti prostora, gdje se dopuštaju građevine suvremenog arhitektonskog izraza (ravni krov i sl.). I
ZMJENE I DOPUNE PROSTORNOG PLANA UREĐENJA OPĆINE SALI _____________________________________________________________________________________________________ ZADARSKA ŽUPANIJA_______________________________________________________________________
OPĆINA SALI 70 Za gradnju novih stambenih, stambeno poslovnih građevina, određuju se slijedeći uvjeti: a) minimalna površina građevne čestice iznosi 300 m2 ; b) maksimalni koeficijent izgrađenosti iznosi kig=0,4; c) maksimalni koeficijent iskorištenosti je kis=1; d) maksimalni broj etaža P+2 sa maksimalnom visinom do 9 m, sve građevine mogu imati podrum, suteren i potkrovlje u okviru zadane visine; e) minimalna udaljenost od susjedne međe iznosi 2 m; f) minimalna udaljenost od nerazvrstanih cesta i drugih javno prometnih površina iznosi 2 m, iznimno pomoćni objekti mogu se graditi na međi uz nerazvrstane ceste i druge javno prometne površine; g) minimalna udaljenost od lokalnih cesta i županijskih cesta iznosi 3 m; h) minimalna udaljenost od državnih cesta iznosi 4 m; i) najmanje 20% površine građevne čestice mora se koristiti kao uređene zelene (vodopropusne) površine obrasle vegetacijom; j) maksimalna nadzemna građevinska bruto površina građevine ne može prelaziti 600 m2 . Sve građevine se mogu graditi kao slobodno stojeće, dvojne i u nizu. Dvojne građevine se grade prema prostorno planskim pokazateljima za slobodno stojeću građevinu smještenu na dvije građevne čestice i to u odnosu na koeficijent izgrađenosti i koeficijent iskoristivosti građevne čestice. Stoga građevna čestica na kojoj se gradi dvojna građevina može imati najveći koeficijent izgrađenosti kig=0,2 a najveći koeficijent iskoristivosti kis=0,5. Maksimalna nadzemna građevinska bruto površina građevine iznosi najviše 300 m2 . Građevna čestica mora biti priključena na prometnu površinu najmanje širine kolnika 5,5 m. Ostali uvjeti su određeni u predhodnim stavcima ovog članka. Građevine u nizu se mogu graditi s najviše tri građevine u nizu. Najveća visina građevine iznosi P+1 ili najviše 7,0 m. Sve građevine mogu imati podrum i potkrovlje u okviru zadane visine. Najveći koeficijent izgrađenosti građevne čestice iznosi kig= 0,2 a koeficijent iskoristivosti građevne čestice iznosi 0,5. Maksimalna nadzemna građevinska bruto površina građevine iznosi najviše 250 m2 . Građevna čestica mora biti priključena na prometnu površinu najmanje širine kolnika 5,5 m. Ostali uvjeti su određeni u stavku 3. ovog članka.
Kupac/buyer plaća agencijsku proviziju/fee 3% od kupoprodajne cijene + PDV; 3% sales price + VAT.

ID KOD AGENCIJE: 773

Stella Lipić
Agent s licencom
Mob: +385 91 466 2333
Tel: +385 1 466 2233
E-mail: stella@angelusnekretnine.hr
www.angelusnekretnine.hr

Lokacija

1865m², Zemljište

Zadarska, Sali, Žman

Nije aktivan