Dodano: 09 ožujka 2023

Pregledi: 9899

Object ID: 427297

Odabrano: 0

107 m²
458 m²
3
2
Broj soba
3
Područje
107 m²
Površina zemljišta u m2
458
Energetski razred
A
Kupaonica
2
Kanalizacija
Da
Vodovodne cijevi
Da
ID oglasa u agenciji
indomio-133-387637
  • Hrvatski
  • Engleski
  • Njemački
  • Ruski
  • Talijanski
Na zapadnom dijelu Istarskog poluotoka nalazi se Sveti Lovreč, koji se u pisanim izvorima spominje od 1030. kao “Castrum sancti Laurenti”. Ovaj skriveni dragulj, jedan je od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih utvrđenih gradova u Istri. Smatra se da je Sveti Lovreč prva urbanizirana općina u Istri. Naselje je dobilo ime po crkvici svetog Lovre koja potječe iz VIII stoljeća.

U jednoj od iznimno vrijednih povijesnih građevina- bazilici Sv. Martina su djelomično sačuvane i uspješno restaurirane do sada najstarije freske u Istri, nastale u 11. stoljeću.Bazilika također posjeduje i najstarije orgulje u Istri, rad majstora Petra Nakića iz 1735. godine, a restaurirane su 2013. godine.
Kroz monumentalna Velika vrata dolazimo na nepravilno popločen trg- Placa, kojim dominira prostrana gradska loggia - mjesto koje i dan danas služi za službena okupljanja. Kameni stup srama nas podsjeća da ta okupljanja nisu uvijek bila samo svečarskog karaktera.

Osim navedenog, u Sv. Lovreču je svakako važno posjetiti gotičku crkvicu Sv. Blaža, Visoki zvonik, trokutastu kulu, kulu Funtanela, gradsku cisternu I brojne druge znamenitosti.

Kružni oblik naselja potječe još iz prapovijesti kad je na istoj uzvisini bila gradina. Već je u doba Bizanta Lovreč utvrđen bedemima i kulama koje su kasnije u više navrata temeljito obnavljane, a najveći dio danas vidljivih fortifikacija potječe iz doba Venecije kada je u Svetom Lovreču bilo sjedište vojne uprave čitavog mletačkog dijela Istre - tzv. Pazenatik.

Upravo u samom srcu starog grada, prolaskom kroz monumentalna Mala vrata dolazimo pred najveće dvorište u starom gradu Sv. Lovreča, okruženo zidinama, gdje je smještena naša kuća u igradnji sa bazenom.

Kuća se sastoji od prizemlja, u kojemu je prostrani dnevni boravak sa kuhinjom i blagovaonom, te kata, gdje su dvije spavaće sobe sa kupaonama i balkon na koji obje sobe imaju izlaz. Dvorište je upotpunjeno bazenom i sunčalištem. U dvorištu je i prostrana ljetna kuhinja sa vrtnim setom i blagovaonim dijelom, u kojem možete uživati u objedu uz pogled na bazen.
2 natkrivena parkirna mjesta su unutar dvorišta.

Cijena se odnosi na gotovu kuću, bez namještaja. Učestvujte u izgradnji odabirom materijala, dizajna i boja!

ID KOD AGENCIJE: 1693

Danijel Rubeša
Agent s licencom
Mob: +385 (0) 99 334 8207
Tel: +385 (0) 51 498 068
E-mail: danijel@exclusive-nekretnine.hr
www.exclusive-nekretnine.hr

Kristina Kopić
Viši savjetnik
Mob: +385 (0) 99 785 6767
Tel: +385 (0) 51 498 068
E-mail: kristina@exclusive-nekretnine.hr
www.exclusive-nekretnine.hr

Lokacija

Kuća, 107m², Zemljište 458m²

Istarska, Sveti Lovreč, Ivići

Nije aktivan