Dodano: 09 studenog 2022

Pregledi: 19746

Object ID: 158090

Odabrano: 0

115 m²
1000 m²
3
Broj soba
3
Područje
115 m²
Površina zemljišta u m2
1000
ID oglasa u agenciji
indomio-142-336364
  • Hrvatski
  • Engleski
  • Njemački
  • Ruski
  • Talijanski
Smještena na šumovitoj uzvisini točno između dvije kupališne zone, oko 5 minuta vožnje do uvale Šilo na jednoj i uvale Klimno na drugoj strani, ova novija primorska kuća ističe se posebno atraktivnom mikrolokacijom; daleko od prometa, na rubu građevinske zone u malom naselju, ali odvojena od neželjenih pogleda i okružena zelenilom dokle pogled seže. Potpuna intima, privatnost, u harmoniji s prirodom.
Tiho utočište za odmor od svega i svakoga, za duhovnu i energetsku obnovu, za pronalazak unutarnjeg mira, stvaralačkog nadahnuća...
U tu svhu, jedna od soba u kući opsežno je akustički tretirana i pogodna za home theatre, audiovizualni studio i općenito suvremeni multimedijalni content creation (YouTube itd).
..
Iz više formalno-pravnih i tehničkih razloga, počevši od konfiguracije terena, u prirodi koja s tri strane okružuje posjed nema gradnje i praktički je nemoguće graditi, u pojasu od nekoliko stotina metara. Kuća i okućnica oblikovane su u primorskom stilu, uz pretežito korištenje prirodnih materijala, u skladu s podnebljem i uvjetima gradnje na ovom području. Kuća je solidno građena: krovna armirano-betonska ploča toplinski je izolirana i ventilirana po najvišim tehničkim standardima. Vanjski zidovi su od opeke 25/30 cm, izvana su u cijelosti obloženi tzv. "špric" žbukom, povrh koje je postavljena novija fasada (2018.), s toplinskom izolacijom debljine 10-13 cm. Ovakva gradnja omogućava vrlo ugodan boravak i zimi i ljeti, uz krajnje niske troškove stanovanja (režije).
Dvoetažni uređeni stambeni prostor s unutrašnjim čvrstim betonskim stubištem sastoji se od tri spavaće sobe, dvije kupaonice, dnevnog boravka/blagovaonice/kuhinje (Scavolini, 2019.). Tu su još terasa, natkriveni trijem i vanjsko spremište. Kuća je priključena na struju, vodu i telefon/internet. Postojeći namještaj uključen je u cijenu.
Građena je 2004-2006. g., otprilike na sredini terena površine oko 650 m2.
Prostrana strojno poravnata okućnica ograđena je zidovima od kamena, u koje su uklopljeni povrtnjak, ukrasno bilje itd. Tri lokacije na okućnici imaju u blizini priključak za vodu i spremne su za izgradnju bazena. Oko kuće ima dosta ravnog prostora i za travnjak, dječje igralište, plastenik itd., a na stražnjoj strani teren je pripremljen za eventualnu izgradnju drugog dijela kuće.

U cijenu je uključena i susjedna čestica površine 363 m2. Ukupna površina okućnice je preko 1000 m2.

Dolazi u obzir zamjena za odgovarajuću kuću ili stan na području Rijeke ili Zagreba.


ID KOD AGENCIJE: 8247 kuća

LIDER NEKRETNINE d.o.o.
Mob: +385 91 165 9674
Tel: +385 51 211 800
E-mail: info@lider.hr
www.lider.hr

Lokacija

Kuća, 115m², Zemljište 1000m²

Primorsko-goranska, Dobrinj, Županje

Nije aktivan